Ontdek de beste MTB-clinics van SoulrideMTB | Kalender 2023

Team SoulrideMTB

Welkom bij SoulrideMTB, dé specialist in het organiseren van mountainbike-clinics op maat. Wij bieden verschillende MTB-clinics aan voor zowel beginners als gevorderden.

Ben je op zoek naar een uitdagende MTB-ervaring in 2023? Ontdek dan onze kalender met de beste MTB-clinics op de mooiste locaties en mtb routes in Nederland en daarbuiten.

Onze professionele, gecertificeerde en ervaren instructeurs zorgen ervoor dat je tijdens de mtb-clinic alle technieken leert die je nodig hebt om veilig en met plezier te mountainbiken.

Of je nu een beginner bent die nog nooit op een mountainbike heeft gezeten, of een gevorderde rijder die zijn techniek wil verbeteren, bij SoulrideMTB ben je aan het juiste adres!

#LETYOURSOULGUIDEYOURRIDE

Schrijf je nu in voor één van onze MTB-clinics en beleef een onvergetelijke dag op de mountainbike!

Ontdek de Unieke Mountainbike Cadeaubon van SoulRideMTB

In te wisselen op elke mtb clinic of training- en coaching abonnement

Boek Nu!

Mountainbikers in actie op de MTB-route in het prachtige natuurpark Drents-Friese Wold, Appelscha

E-Bike MTB Clinic

Zaterdag (Mid Okt, Nov, Dec) van 13:30 tot 16:30 te Appelscha

Boek Nu!

SoulRide MTB Clinics voor mountainbikers van elk niveau

MTB Clinic Beginners

Zaterdag 16 en 23 December van 13:30 – 16:00 te Appelscha

Boek Nu!

Mountainbikers in actie op de MTB-route in het prachtige natuurpark Drents-Friese Wold, Appelscha

MTB Clinic Gevorderden Appelscha

Zaterdag 9 December van 10:30 tot 1300 te Appelscha

Boek Nu!

MTB Trail Advanced Solingen

Flexibele Planning kies je eigen datum!

Boek Nu!

MTB Clinic Gevorderden  Hellendoorn

MTB Clinic Gevorderden Hellendoorn

Vrijdag van 13:00 tot 16:00 - Zondag van 10:00 tot 13:00

Boek Nu!

SoulRide MTB Clinics voor mountainbikers van elk niveau

MTB cursus Trail Basic-Beginners

Zaterdag 11,18 en 25 April 2024 – 13:30 tot 16:00 Appelscha

Boek Nu!

MTB Clinic Start To Jump Skills

Flexibele Planning kies je eigen datum!

Boek Nu!

Kinderen leren basisvaardigheden mountainbiken tijdens privé mtb clinic gezin

MTB Clinic Gezin

Zaterdag van 13:30 tot 16:00 te Appelscha of Gieten Gasselte

Boek Nu!

MTB Clinic Strippenkaart – Verbeter je vaardigheden en ontmoet andere mountainbikers

In te wisselen op elke mtb clinic of training- en coaching abonnement

Boek Nu!


Instructeur begeleidt een mountainbiker tijdens een uitdagend traject

Over ons

Over SoulRide

SoulRide MTB stimuleert in een positieve sfeer jouw ontdekkingstocht naar betere mtb-vaardigheden. We staan open voor alle niveaus en alle type rijders. Ontdek hoe je met betere rijtechniek jouw plezier, vertrouwen en snelheid op de trails vergroot.

Let your soul guide your ride

Onze werkwijze:

Bij Soulride werken we in een open en positieve sfeer. We prikkelen deelnemers om op hun eigen mtb niveau uit hun comfortzone te komen en houden oog voor jouw grenzen en uitdagingen.

De mountainbike lessen zijn een mix van krijgen van uitleg, oefenen van mtb techniek, lekker rijden door het terrein, genieten van in de natuur actief zijn en informatie over materiaal. Om jouw leerproces te versnellen maken we regelmatig video’s van deelnemers en kijken we samen wat er beter kan.

We geven persoonlijke, gerichte tips en maken ruimte voor de interactie in de groep.

Want de fun van mountainbiken willen we delen. De lessen worden methodisch opgebouwd en gegeven door onze instructeurs geschoold bij o.a. het Nederlands Instituut van Mountainbike Gidsen (NIMG) –  Level 3 | laag gebergte.

Alle instructeurs zijn VOG geregistreerd en EHBO gecertificeerd.

MTB Instructeur / Gids / Level 3 / Low Mountain

Marleen Wilschut

De kick door een snelle afdaling, de afwisseling van biken in ruig terrein, de fun van samen rijden, de sportieve uitdaging in beklimmingen, het fysiek ervaren van weersinvloeden en de wisseling van seizoenen …. deze elementen maken mountainbiken voor mij de perfecte outdoor activiteit.

Naast mijn activiteiten voor SoulRide, train ik zelf meerdere keren per week (mtb buiten en op tacxtrainer) en houd ik me graag bezig met gezond koken en voeding die mijn sporten ondersteunt. Verder ben ik materiaalfreak.

Ja, ik koop soms onnodig een nieuw shirt en volg de laatste fietstrends. Maar ook gadgets en gereedschap vind ik tof en ik krijg graag vieze handen bij het onderhouden van mijn mountainbikes.

De liefde voor deze sport en tips om er beter in te worden en plezier aan te beleven, draag ik graag over in onze clinics en cursussen.
MTB Coach / Instructeur / Gids / Level 3 / Low Mountain

Toon van Haren

Mountainbiken gaat voor mij over flow. Het moment waar je voelt dat je fysiek en mentaal geprikkeld wordt. Alles aankan wat je tegenkomt in het terrein, ongeacht het weer.

Als het even kan trek er los van mijn wekelijkse trainingen vaak in goed gezelschap op uit, om een uitdagende mtb-route te rijden met mooie klimmetjes, lekkere kombochten, uitdagende drops en afdalingen voor extra fun.

Voor mij betekent mountainbiken een actieve en gezonde levensstijl. Ik koester niet alleen het sleutelen aan en de technische aspecten achter mountainbikes, maar geniet ook intens van de natuur, hecht waarde aan gezond eten en haal enorme motivatie uit een geweldige rit.

Met veel enthousiasme en passie zet ik mij, naast mijn betrokkenheid bij SoulRide MTB, wekelijks in als professioneel sportcoach. Met meerdere jaren ervaring begrijp ik als geen ander hoe het is om aan het begin te staan van een nieuw mountainbike avontuur!

Mijn drijfveer is dan ook om mijn ervaring, kennis en passie te delen, zodat jij elk mountainbike avontuur met plezier en vertrouwen tegemoet kunt treden.