Ontdek de beste MTB-clinics van SoulrideMTB | Kalender 2024

Team SoulrideMTB

Welkom bij SoulrideMTB, dé specialist in het organiseren van mountainbike-clinics op maat. Wij bieden verschillende MTB-clinics aan voor zowel beginners als gevorderden.

Ben je op zoek naar een uitdagende MTB-ervaring in 2023? Ontdek dan onze kalender met de beste MTB-clinics op de mooiste locaties en mtb routes in Nederland en daarbuiten.

Onze professionele, gecertificeerde en ervaren instructeurs zorgen ervoor dat je tijdens de mtb-clinic alle technieken leert die je nodig hebt om veilig en met plezier te mountainbiken.

Of je nu een beginner bent die nog nooit op een mountainbike heeft gezeten, of een gevorderde rijder die zijn techniek wil verbeteren, bij SoulrideMTB ben je aan het juiste adres!

#LETYOURSOULGUIDEYOURRIDE

Schrijf je nu in voor één van onze MTB-clinics en beleef een onvergetelijke dag op de mountainbike!

MTB Clinic Trail Explorer Hellendoorn

MTB Clinic Trail Explorer  Hellendoorn
Zaterdag 8 juni
van 10:00 tot 13:00

Meer Info!

MTB Clinic bochten Skills Hellendoorn

Zaterdag 8 juni
van 13:30 t/m 16:00

Meer Info!

MTB Clinic Trail Explorer Appelscha

Mountainbikers in actie op de MTB-route in het prachtige natuurpark Drents-Friese Wold, Appelscha
Zaterdag 15 Juni
van 10:00 tot 12:30

Meer Info!

MTB Clinic Progression Appelscha

SoulRide MTB Clinics voor mountainbikers van elk niveau
Zaterdag 15 Juni
van 13:30 – 16:00

Meer Info!

MTB Cursus Experience

MTB Training Coaching Toertocht - Gericht werken aan sportieve doelen
Zaterdag 15, 22 juni en 6 juli
van 13:30 tot 16:00

Meer Info!

MTB Onderhoud Basics

Zaterdag 7 september Appelscha
van 13:30 - 16:30

Meer Info!


Instructeur begeleidt een mountainbiker tijdens een uitdagend traject

Over ons

Over SoulRide

SoulRide MTB stimuleert in een positieve sfeer jouw ontdekkingstocht naar betere mtb-vaardigheden. We staan open voor alle niveaus en alle type rijders. Ontdek hoe je met betere rijtechniek jouw plezier, vertrouwen en snelheid op de trails vergroot.

Let your soul guide your ride

Onze werkwijze:

Bij Soulride werken we in een open en positieve sfeer. We prikkelen deelnemers om op hun eigen mtb niveau uit hun comfortzone te komen en houden oog voor jouw grenzen en uitdagingen.

De mountainbike lessen zijn een mix van krijgen van uitleg, oefenen van mtb techniek, lekker rijden door het terrein, genieten van in de natuur actief zijn en informatie over materiaal. Om jouw leerproces te versnellen maken we regelmatig video’s van deelnemers en kijken we samen wat er beter kan.

We geven persoonlijke, gerichte tips en maken ruimte voor de interactie in de groep.

Want de fun van mountainbiken willen we delen. De lessen worden methodisch opgebouwd en gegeven door onze instructeurs geschoold bij o.a. het Nederlands Instituut van Mountainbike Gidsen (NIMG) –  Level 3 | laag gebergte.

Alle instructeurs zijn VOG geregistreerd en EHBO gecertificeerd.

MTB Coach / Instructeur / Gids / Level 3 / Low Mountain

Toon van Haren

Mountainbiken gaat voor mij over flow. Het moment waar je voelt dat je fysiek en mentaal geprikkeld wordt. Alles aankan wat je tegenkomt in het terrein, ongeacht het weer.

Als het even kan trek er los van mijn wekelijkse trainingen vaak in goed gezelschap op uit, om een uitdagende mtb-route te rijden met mooie klimmetjes, lekkere kombochten, uitdagende drops en afdalingen voor extra fun.

Voor mij betekent mountainbiken een actieve en gezonde levensstijl. Ik koester niet alleen het sleutelen aan en de technische aspecten achter mountainbikes, maar geniet ook intens van de natuur, hecht waarde aan gezond eten en haal enorme motivatie uit een geweldige rit.

Met veel enthousiasme en passie zet ik mij, naast mijn betrokkenheid bij SoulRide MTB, wekelijks in als professioneel sportcoach. Met meerdere jaren ervaring begrijp ik als geen ander hoe het is om aan het begin te staan van een nieuw mountainbike avontuur!

Mijn drijfveer is dan ook om mijn ervaring, kennis en passie te delen, zodat jij elk mountainbike avontuur met plezier en vertrouwen tegemoet kunt treden.
MTB Instructeur / Gids / Level 3 / Low Mountain

Marleen Wilschut

De kick door een snelle afdaling, de afwisseling van biken in ruig terrein, de fun van samen rijden, de sportieve uitdaging in beklimmingen, het fysiek ervaren van weersinvloeden en de wisseling van seizoenen …. deze elementen maken mountainbiken voor mij de perfecte outdoor activiteit.

Naast mijn activiteiten voor SoulRide, train ik zelf meerdere keren per week (mtb buiten en op tacxtrainer) en houd ik me graag bezig met gezond koken en voeding die mijn sporten ondersteunt. Verder ben ik materiaalfreak.

Ja, ik koop soms onnodig een nieuw shirt en volg de laatste fietstrends. Maar ook gadgets en gereedschap vind ik tof en ik krijg graag vieze handen bij het onderhouden van mijn mountainbikes.

De liefde voor deze sport en tips om er beter in te worden en plezier aan te beleven, draag ik graag over in onze clinics en cursussen.
MTB Instructeur / Gids / Basis
Niveau3: MTB Advanced - Uitdagingen van het hoogste niveau - Overwin uitdagende trails en ontwikkel je rijprestaties tot het hoogste niveau met onze MTB Advanced-clinics.

Bart Sibon

Als jongen van 12 maakte ik mijn eigen crossbaantje stiekem in het natuurpark. Verscholen achter de struiken lag mijn baantje, een bochtig parcours van een kleine 100 meter. Op mijn geveerde crossfiets vermaakte ik me prima. Jaren later kocht ik mijn eerste echte instap MTB van 500 gulden (250 euro).

Inmiddels vele jaren later heb ik in Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk ge-downhilled, vele toertochten gereden en meegedaan aan meerdaagse MTB-evenementen in het buitenland.

Mountainbiken is voor mij plezier maken in een ruige natuurlijke bosrijke omgeving. Het sportieve karakter om soms hard te gaan, maar ook te genieten van de mooie trails, het spelen in de bochten en de flow te voelen. De scene is relaxt, er is rust in de natuur en je hebt onwijs veel mogelijkheden in binnen- en buitenland.

Als soigneur/verzorger ben ik als staf betrokken bij het Nederlands MTB racing team van Bart Brentjes waar ik met ontzettend veel plezier werk in de wereld van het professionele MTB-en.

Dit alles geeft mij als gids en instructeur een rijke bagage die ik graag deel met jou op een van onze clinics of techniek trainingen.