Over SoulRide

SoulRide MTB stimuleert in een positieve sfeer jouw ontdekkingstocht naar betere mtb-vaardigheden. We staan open voor alle niveaus en alle type rijders. Ontdek hoe je met betere rijtechniek jouw plezier, vertrouwen en snelheid op de trails vergroot.

Let your soul guide your ride

Onze werkwijze:

Bij Soulride werken we in een open en positieve sfeer. We prikkelen deelnemers om op hun eigen mtb niveau uit hun comfortzone te komen en houden oog voor jouw grenzen en uitdagingen.

De mountainbike lessen zijn een mix van krijgen van uitleg, oefenen van mtb techniek, lekker rijden door het terrein, genieten van in de natuur actief zijn en informatie over materiaal. Om jouw leerproces te versnellen maken we regelmatig video’s van deelnemers en kijken we samen wat er beter kan.

We geven persoonlijke, gerichte tips en maken ruimte voor de interactie in de groep.

Want de fun van mountainbiken willen we delen. De lessen worden methodisch opgebouwd en gegeven door onze instructeurs geschoold bij o.a. het Nederlands Instituut van Mountainbike Gidsen (NIMG).

Alle instructeurs zijn VOG geregistreerd en EHBO gecertificeerd.

MTB Instructeur / Gids / Level 3 / Low Mountain

Marleen Wilschut

De kick door een snelle afdaling, de afwisseling van biken in ruig terrein, de fun van samen rijden, de sportieve uitdaging in beklimmingen, het fysiek ervaren van weersinvloeden en de wisseling van seizoenen …. deze elementen maken mountainbiken voor mij de perfecte outdoor activiteit.

Naast mijn activiteiten voor SoulRide, train ik zelf meerdere keren per week (mtb buiten en op tacxtrainer) en houd ik me graag bezig met gezond koken en voeding die mijn sporten ondersteunt. Verder ben ik materiaalfreak.

Ja, ik koop soms onnodig een nieuw shirt en volg de laatste fietstrends. Maar ook gadgets en gereedschap vind ik tof en ik krijg graag vieze handen bij het onderhouden van mijn mountainbikes.

De liefde voor deze sport en tips om er beter in te worden en plezier aan te beleven, draag ik graag over in onze clinics en cursussen.
MTB Coach / Instructeur / Gids / Level 3 / Low Mountain

Toon van Haren

Mountainbiken gaat voor mij als mtb instructeur en mtb coach over flow. Het moment waar je voelt dat je fysiek en mentaal geprikkeld wordt. Alles aankan wat je tegenkomt in het terrein, ongeacht het weer. Als het even kan trek er vaak in goed gezelschap op uit, om een uitdagende mtb-route te rijden met mooie klimmetjes, lekkere kombochten, drops of afdalingen voor extra fun.

Mountainbiken is voor mij  een actieve gezonde lifestyle. Van het sleutelen aan je fiets, genieten van de natuur, gezond eten tot de enorme motivatie die ik krijg van een toffe rit.

Ik weet hoe het voelt om een beginner te zijn, en als jij dat bent, geen zorgen! Dat is wat mijn verlangen om te coachen drijft. Het delen van ervaring, kennis en passie voor mountainbiken is enorm de moeite waard.

Naast mijn activiteiten voor SoulRide, ben ik al meerdere jaren actief als professioneel sportcoach. Ik heb Mountainbikers meegenomen die complete beginners waren en hen tools en kennis gegeven om hun eigen avonturen te kunnen beleven en zelfs aan races te kunnen deelnemen. 

Ik wil je in staat stellen om je mtb vaardigheden verder te ontwikkelen en je vrij, veilig en sterk te voelen tijdens het rijden. En vooral het pure plezier te zien dat voortkomt uit mountainbiken.